Talvirenkaat ovat hyvä valinta maastoautoihinkin. Tämä johtuu siitä, että talvirenkaissa on symboli, jossa on lumihiutale kolmihuippuisen vuoren sisällä, mikä tarkoittaa niiden soveltuvuutta vaikeisiin talviolosuhteisiin. Tämä on tärkeää myös maastoautoille, erityisesti koska ne ovat paljon raskaampia ja niiden on luotettava hyvään pitoon jarrutettaessa. Tämä on itse asiassa jopa tärkeämpää kuin henkilöautolla, koska maastoautot ovat paljon raskaampia. Asenna talvirenkaat aina kaikkiin neljään pyörään.

Tarvitsetko maastoautossa nastarenkaita vai riittääkö perinteiset nastattomat talvirenkaat? Se riippuu pohjimmiltaan siitä, millaista ajoa ajat, missä asut ja millaisissa sääolosuhteissa liikut. Mikään ei voi voittaa nastarenkaiden pitoa, etenkin sivuttaispitoa. Nokian Hakkapeliitta 9 SUV -renkaan kaltaiset nastarenkaat käyttävät korkealaatuisia nastoja, jotka antavat poikkeuksellisen paljon pitoa, etenkin sivuttaispitoa, mikä auttaa pitämään auton hallinnassa jopa mustalla jäällä. Nastarenkaalla on yksi iso haitta, ja se on melu ja vierintävastuksen lisääntyminen. Tämän haitan merkitys kuitenkin laskee koko ajan uusien tekniikoiden kehityksen myötä, kuten Nokian ”ekonastajärjestelmä”. Nokian Hakkapeliitta 9 SUV -renkaissa on myös erityinen yhdiste nastojen alla melun vähentämiseksi. Yhteenvetona voi sanoa, että valinta nastarenkaiden ja nastattomien talvirenkaiden välillä riippuu siitä, missä asut, mitä ajat ja millaista mukavuustasoa tavoittelet ajaessasi lumella ja jäällä.

Nastattomien talvirenkaiden markkinoilla Nokian Hakkapeliitta LT3 on erinomainen rengas, jonka suurempi kulutuspinnan syvyys (13,5 – 14,5 mm) on erityisesti suunniteltu raskaammille ajoneuvoille. Nämä renkaat tarjoavat paremman kestävyyden ja paremman käyttöiän. Kulutuspinnan muotoilu parantaa vakautta ja ohjausvastetta. Uudessa nuolen muotoisessa kuviossa on syvemmät urat, jotka lisäävät loskaliirron vastustuskykyä ja itsepuhdistuskykyä ajettaessa syvässä lumessa. Talvirenkaat valmistetaan yleensä kumiseoksista, jotka pysyvät joustavina ja pehmeinä erittäin kylmissäkin talvisissa lämpötiloissa. Joten valitset sitten nastarenkaat tai nastattomat talvirenkaat maastoautoosi, teet joka tapauksessa parhaan valinnan kylmissä olosuhteissa. Erityiset talvirenkaat ovat parhaat renkaat maastoautollesi talvella.

Lisätietoja talvirenkaista maastureihin saat verkkosivuiltamme osoitteessa nokianrenkaat.fi