Talvikaudella voi olla vaikea välttää onnettomuuksia, etenkin jos autossasi ei ole kunnon renkaita. Talvella on oltava ensiluokkaiset talvirenkaat, jotka antavat jäällä ja lumessa ajamiseen tarvittavaa pitoa ja turvallisuutta. Rengas, jota ei ole hyväksytty talvikäyttöön, ei pysty tarjoamaan tarvittavaa pitoa jäällä ja lumessa. Ilman asianmukaista pitoa ei ole kovinkaan suuria mahdollisuuksia välttää onnettomuuksia. Auton saaminen pysähtymään kesärenkailla vaatii erittäin pitkän jarrutusmatkan, jos joudut jäiseen risteykseen. Tällaisissa olosuhteissa tapahtuu paljon onnettomuuksia, kun pakkautunut lumi muuttuu jään kaltaiseksi ja aiheuttaa ongelmia.

Nämä risteyksissä tapahtuvat onnettomuudet ovat usein melko pieniä, ja niistä aiheutuu kolhuja puskuriin, rikkoontuneita valoja ja pieniä vaurioita, jotka korihuollossa pystytään usein melko helposti korjaamaan. Tähän liittyy kuitenkin aina kustannuksia, ja usein vakuutusyhtiöt ovat kuvassa mukana. Vakuutuksen käyttäminen vahinkojen maksamiseen voi olla houkuttelevaa lyhyellä aikavälillä, mutta koska se vaikuttaa vakuutusmaksuihin, tulee se ajan kuluessa kalliimmaksi. Tämän vuoksi on tärkeää välttää pieniäkin onnettomuuksia.

Kun olet epäonnekas ja joudut suureen onnettomuuteen, on aina hyvä olla vakuutus. On kuitenkin aina parempi, jos pystyt välttämään pienemmät onnettomuudet olemalla varautunut. Varmista, että autossasi on kunnolliset talvirenkaat ennen talven tuloa. Näin voit vähentää jarrutusmatkaa huomattavasti jopa jäällä. Nastarenkaat ovat jäällä paremmat kuin nastattomat talvirenkaat, ja lumella ne tarjoavat yhtä hyvän pidon ja turvallisuuden. Molemmat ovat huomattavasti paremmat kuin kesärenkaat. Näin ne auttavat välttämään sekä pieniä että suuria onnettomuuksia.

Varmista, että renkaat ovat hyvässä kunnossa, niiden kulutuspinnan syvyys on riittävä, eikä niissä ei ole viiltoja tai halkeamia. Rengaspaineiden on myös oltava oikealla tasolla.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa nokianrenkaat.fi