Renkaat varmistavat, että saat autostasi irti sen mitä haluat. Jos ostat turvallisen auton, siinä tulee olla myös turvalliset renkaat saadaksesi täyden hyödyn. Turvallinen auto huonoilla renkailla joutuu todennäköisesti onnettomuuteen tehden siitä turvattoman. Vastaavasti urheiluautoon on hankittava korkealaatuiset renkaat, joilla on korkea nopeusluokitus. Näin saat parhaan suorituskyvyn autostasi ja pystyt ajamaan sujuvasti tuulisilla teillä ilman, että renkaat menettävät pitoaan.

Vastaavasti kesärengas valmistetaan saavuttamaan paras mahdollinen suorituskyky kesäkaudella ja vastaavasti talvirenkaat suunnitellaan toimimaan talvisissa olosuhteissa, joissa esiintyy kylmiä lämpötiloja sekä lunta ja jäätä. Ei pidä odottaa, että kesärengas antaisi hyvän suorituskyvyn talvella. Maissa, joissa esiintyy ankaria talvia, talvirenkaat ovat usein pakollisia. Tämän lisäksi kesärenkaissa käytetty kumiseos kovettuu matalissa lämpötiloissa, joten ne eivät pysty tarjoamaan talvella tarvittavaa pitoa. Lisäksi niiden kulutuspintakuviota ei ole optimoitu lumelle ja jäälle vaan kuivalle tai märälle asfaltille.

Talvella turvallisuus on erittäin tärkeää, koska jää ja lumi tekevät ajamisesta erittäin haastavaa. Tarvitset hyvät talvirenkaat talviolosuhteiden taltuttamiseksi. Hyvän suorituskyvyn saamiseksi autosta talvella on varmistettava, että renkaat antavat hyvän pidon ja hallittavuuden. Tätä varten tarvitaan talvikäyttöön hyväksytyt renkaat. Kyseessä on joko nastarenkaat tai nastattomat talvirenkaat, jotka on tarkoitettu talvirenkaisiin ja joita tulisi käyttää vain talvikaudella.

Maissa, joissa ei esiinny kunnollisia talvia, erillisten talvirenkaiden käyttäminen ei ehkä ole sopivin vaihtoehto. Näissä maissa tai alueilla joka kelin renkaat saattavat olla paras vaihtoehto, koska voit käyttää samaa rengasta ympäri vuoden. Parasta siinä on, että olet valmis ensilumen sataessa, vaikka se tulisi yllättäen. Ne sopivat hyvin myös alueille, joista on muutaman tunnin ajomatka rannalle ja vastaavasti muutama tunti laskettelemaan.

Lisätietoja parhaan suorituskyvyn saamiseksi renkaistasi vieraile verkkosivuillamme osoitteessa nokianrenkaat.fi