Erityiset talvirenkaat, sekä nastarengas että nastattomat talvirenkaat, antavat parhaan mahdolliset suorituskyvyn vaikeissa talviolosuhteissa. Tämä johtuu siitä, että niiden erityisen kulutuspinnan ja kumiseoksen ei tarvitse ottaa huomioon muiden vuodenaikojen vaatimuksia, vaan ne on suunniteltu toimimaan lumella ja jäällä jäätävissä lämpötiloissa. Nastarenkaat tarjoavat myös ylimääräistä pitoa, josta on hyötyä jäällä. Jokaisessa Yhdysvaltojen osavaltiossa on erilaiset talvirenkaita koskevat lait, joten on tärkeää olla perillä asuinosavaltiosi lainsäädännöstä.

Asuinpaikasta riippuen on myös eroa siinä, milloin talvirenkaat pitää vaihtaa, koska joissakin osavaltioissa talvi saapuu jo lokakuussa. Muista, että talvirenkaiden yleinen käyttöaika alkaa, kun lämpötila laskee lähellä jäätymistä. Talvirenkaiden erityinen kumiseos pysyy pehmeänä myös kylmällä kelillä. Entä nastarenkaat? No, jotkut osavaltiot sallivat vain kumiset nastat, kun taas toiset sallivat sekä metalliset että kumiset nastat, joten on jälleen kerran tärkeää olla tietoinen asuinpaikkasi lainsäädännöstä. Talvirenkaat parantavat pitoa, jarrutusta ja käsiteltävyyttä. Nykyisiä talvirenkaita ei ole suunniteltu toimimaan vain lumisissa olosuhteissa, vaan ne toimivat paremmin myös kylmällä ja kuivalla tiellä. Talvirenkaiden suurin haitta on tarve vaihtaa renkaat toisiin talvikauden päätyttyä. Talvirenkaita ei ole tarkoitettu käytettäväksi muina vuodenaikoina, ja joissakin osavaltioissa niiden käyttö on jopa laitonta, etenkin nastarenkaiden suhteen.

Kun varustat autosi talvirenkailla, on tärkeää, että ne asennetaan neljän renkaan sarjana auton hallinnan ja vakauden takaamiseksi. Hankit sitten nastarenkaat tai nastattomat talvirenkaat, pystyt ajamaan vaikeimmissakin talviolosuhteissa. Jos asut alueella, jossa esiintyy ankaria talvia, et todennäköisesti tule pettymään niiden suorituskykyyn. Jos et halua vaihtaa talvirenkaisiin talvella, joka kelin renkaita voi ajatella vaihtoehtona, koska niissäkin on symboli, jossa on lumihiutale kolmihuippuisen vuoren sisällä. Se tarkoittaa renkaiden soveltuvuutta käyttöön vaikeissa talviolosuhteissa. Jos asuinalueellasi esiintyy vain leutoja talvia, joka kelin renkaat riittänevät.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa Nokian Tyres