Nastattomat talvirenkaat voivat joissain tapauksissa olla paremmat kuin nastarenkaat. Tämän vuoksi talvirenkaiden valinta ei ole aina aivan yksinkertaista. Nykyään pystyy hankkimaan nastattomat talvirenkaat, jotka tunnetaan myös kitkarenkaina, joilla on erinomainen pito lumella ja jäällä. Aikaisemmin näin ei ollut, vaan nastarenkaat olivat huomattavasti parempia ja mikäli tarvitsit hyvää pitoa jäällä, ainoa mahdollinen valinta oli nastarenkaat. Nykyään valintaa joutuu harkitsemaan, koska innovaatiot ja tekniikka ovat edistyneet huomattavasti nastattomien talvirenkaiden suhteen.

Nastattomien talvirenkaiden kanssa ei tarvitse huolehtia nastojen irtoamisesta nopeissa liikkeellelähdöissä tai jarrutuksissa. Nastat kuluvat ja pienenevät myös hankauksen vuoksi. Tätä ei tapahdu nastattomien talvirenkaiden kanssa. Koska kitkarenkailla voi ajaa missä tahansa maassa, ne ovat joustavammat. Ne voi myös talvea odotellessa asentaa aikaisemmin, jos se tuntuu hyvältä ajatukselta.

Nastarenkaat edellyttävät usein varovasta ajamista aluksi, jotta nastat asettuvat oikein. Nastat ovat myös suunnattuja, joten pyörimissuuntaa ei pidä muuttaa renkaanvaihdossa. Kun siis kierrätät renkaita akseleiden välillä, pidä aina vasemman puolen renkaat vasemmalla ja oikean puolet renkaat oikealla. Suunnanmuutos voi aiheuttaa nastojen irtoamisen. Nastattomissa talvirenkaissa pitohiukkaset ovat integroituja kulutuspintaan, joten ne eivät irtoa. Kulumisen myötä niiden määrä jonkin verran vähenee, minkä vuoksi on tärkeää vaihtaa kuluneet renkaat uusiin, kun kulutuspinnan syvyys on 4 mm.

Kun valitset uusia renkaita autoosi, voit turvallisesti harkita nastattomia talvirenkaita riippumatta siitä, millaisissa talviolosuhteissa aiot ajaa. Riittää, kun varmistat, että valitset korkealaatuiset talvirenkaat, jotka toimivat hyvin jäällä ja lumella. Ei ole väliä ovatko ne nastarenkaat vai nastattomat talvirenkaat, koska molemmat vaihtoehdot toimivat ja tarjoavat tarvittavan pidon, ja vievät sinut turvallisesti määränpäähäsi ilman viiveitä tai ongelmia.

Lisätietoja kitkarenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa nokianrenkaat.fi