Perheen vieminen talvilomalle edellyttää, että varmistat, millaisia talvirenkaat matkalla tarvitset. Jos et poistu omasta maastasi, määräykset pysyvät ennallaan. Mutta jos lähdet kotimaasi rajojen ulkopuolelle, kaikki renkaat eivät ole sallittuja. Nastarenkaiden käyttö voi olla kiellettyä joissakin maissa tai joillakin teillä. Tämä voi aiheuttaa suuria ongelmia, jos et ole asiasta tietoinen etkä ole osannut ottaa sitä huomioon.

Turvallisinta eri maiden läpi ajettaessa on käyttää talvikäyttöön hyväksyttyjä nastattomia talvirenkaita. Näin noudatat aina paikallisia lakeja. Jos päädyt nastarenkailla Saksaan, missä niiden käyttö on kiellettyä, voit saada sakot ja matkasi pysähtyy, kunnes vaihdat renkaat. Tämä edellyttää, että auto hinataan huoltoasemalle, josta voit ostaa uudet renkaat. Ostettuasi uuden rengassarjan, maksettuasi hinauksen ja hoidettuasi sakot, voit jatkaa matkaa. Tämä voi käydä melko kalliiksi ja siihen voi kulua iso osa lomabudjetista. Aikataulusi saattaa myös venyä, mikä ei ole hyvä alku lomalle.

Riippumatta siitä, minne menet, laki saattaa vaatia myös lumiketjut autoosi. Näitä voi ostaa matkan varrella olevilta huoltoasemilta. Ne eivät ole kovin kalliita, joten ne eivät kaada matkabudjettiasi. Niistä saattaa lisäksi olla hyötyä ylimääräisen pidon luomisessa voimakkaassa lumisateessa. Lumiketjut on helppo asentaa poistaa, joten käytät niitä vain tarvittaessa.

Ennen kuin lähdet lomalle, tarkista, että talvirenkaasi ovat hyvässä kunnossa. Tarkista, että niissä ei ole näkyviä vaurioita, niiden kulutuspinnan syvyys on riittävä ja niissä on oikeat rengaspaineet. Jos huomaat mitään renkaisiin ongelmia, kannattaa ottaa yhteyttä rengasliikkeeseen ja kysy neuvoa. Jos renkaissa tarvitaan enemmän ilmaa, täytä ne ennen matkaan lähtöä.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa nokianrenkaat.fi