Jos ostat sähköauton tai hybridin, saatat tehdä sen ympäristöstä johtuvista syistä. Haluat kenties vähentää uusiutumattoman energian käyttöä ja käyttää uusiutuvista lähteistä tuotettua sähköä.

Sähköautot ovat raskaampia kuin bensiinimoottorilla varustetut autot, koska niissä vaaditaan raskaita akkuja auton pidemmän toimintamatkan varmistamiseksi. Yksi sähköautojen haitoista on, että lataus vie kauemmin kuin auton tankkaaminen, mikä rajoittaa päivittäistä toimintamatkaa.

Suuremman painon ja polttomoottoriin verrattuna sähkömoottorin tuottaman suuremman vääntömomentin vuoksi sähköautossa renkaat kuluvat nopeammin kuin edellyttävät aktiivisempaa kierrättämistä etu- ja taka-akseleiden välillä kuin normaalissa autossa.

Varmista, että ostamasi renkaat ovat ympäristöystävällisiä, eikä prosessissa ole käytetty myrkyllisiä kemikaaleja ja että siinä käytetään vain puhdistettuja matala-aromaattisia öljyjä. Tämä koskee sekä kesärenkaat että talvirenkaat.

Käytä myös renkaat, joilla on alhainen vierintävastus. Näin ne kuluttavat vähemmän sähköä ja kuluvat hitaammin ja tuottavat siten vähemmän rengasjätettä.

Oikea rengaspaine vähentää myös vierintävastusta ja samalla vähentää energiankulutusta ja rengasjätettä. Tämä on nopea ratkaisu, joka hoituu vain lisäämällä renkaaseen ilmaa.

Varmista, että palautat renkaat niiden käyttöiän loputtua rengasliikkeeseen, josta ostit, jotta ne voidaan kierrättää oikein. Rengasliikkeellä on vakiintunut prosessi tätä varten.

Kaikki ponnistelut hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ja ympäristöystävällisten tuotteiden käyttämiseksi ovat askelia oikeaan suuntaan. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että kaikki vaiheet pyrkivät samaan päämäärään.

Lisätietoja ympäristöystävällisistä rengasvalinnoista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/renkaat/henkiloauton-renkaat/kesarenkaat/